Physical Performance Training

Wil je het uiterste uit je doelen halen?  Heb je te maken met medische klachten? Wil je afvallen, maar heb je nog nooit gericht gesport? Maak dan gebruik van Physical Performance Training.  PPT is een gestructureerd trainingsproces dat gericht is op het verbeteren van prestaties binnen de duur- / spelsport waarbij de training gericht is op het optimaliseren van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie die passend is binnen de gestelde sport.  


Performance Training en Preventie 

Performance training en blessurepreventie zijn nauw met elkaar verbonden. Het doel van performance training is om atleten te helpen hun fysieke capaciteiten, zoals kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en flexibiliteit, te verbeteren om hun sportprestaties te optimaliseren. Blessurepreventie richt zich daarentegen op het verminderen van het risico op blessures bij atleten.
Er is een sterke link tussen beide omdat blessures vaak voorkomen als gevolg van zwakke punten, onevenwichtigheden of beperkingen in het lichaam. Door performance training kunnen atleten werken aan het versterken van hun spieren, het verbeteren van de stabiliteit en het vergroten van de flexibiliteit, waardoor ze de kans op blessures kunnen verminderen. Door het versterken van de spieren rondom gewrichten wordt de stabiliteit en ondersteuning verbeterd, waardoor de kans op bijvoorbeeld verstuikingen of verrekkingen afneemt. Bovendien kan het verbeteren van de flexibiliteit helpen bij het voorkomen van overbelasting of spanning op de spieren.
Daarnaast kan performance training ook helpen bij het verbeteren van de techniek en het bewegingspatroon van een atleet. Een slechte techniek of inefficiënte bewegingspatronen kunnen leiden tot overmatige belasting van bepaalde lichaamsdelen, wat blessures kan veroorzaken. Door het aanleren van de juiste techniek en het verbeteren van de bewegingskwaliteit kunnen atleten blessures voorkomen en efficiënter en veiliger bewegen.
Het is belangrijk op te merken dat blessurepreventie niet alleen afhankelijk is van fysieke training, maar ook van andere factoren zoals rust, herstel, voeding en het vermijden van overbelasting. Een uitgebalanceerd trainingsprogramma dat zowel gericht is op prestatieverbetering als blessurepreventie, inclusief voldoende rust en herstel, is essentieel om atleten gezond en optimaal te houden

Een kennismaking bevat dan ook altijd eerst een bewegingsanalyse aan de hand van de Functioneel Movement Screening, een sport analyse en een concreet plan van aanpak met daarin concrete doelen met een realistisch tijdsplan.   Nieuwsgierig?  Bel of mail gerust voor meer informatie hierover. 


- Losse sessies                            70 euro incl. BTW

- 10 sessies voor                       600 euro incl. BTW

- groepsessies op aanvraag