Sportbegeleiding 

Ben je fanatiek aan het trainen maar mis je de structuur, overzicht en duidelijkheid?  Laten we dan een afspraak maken om te kijken wat de mogelijkheden zijn! Samen maken we een wekelijks of tweewekelijks trainingsprogramma die passend is bij jouw sportieve doel waarbij we ook wekelijks of tweewekelijks evalueren hoe het gaat.  De schema's worden gemaakt met het programma "Training Peaks" en er kan gekozen worden om dit uit te breiden met het programma "Inscyd" 

Trainingpeaks is een online trainingsplatform voor atleten en coaches die op zoek zijn naar een manier om trainingen en prestaties bij te houden, te analyseren en te verbeteren. Het platform biedt een compleet trainingslogboek waar atleten hun trainingen en activiteiten kunnen bijhouden, waaronder afstand, tijd, snelheid, hartslag en calorieverbruik. Dit biedt een overzichtelijke manier om prestaties te volgen en te analyseren en om trends en verbeteringen te identificeren.
Naast het bijhouden van trainingen, biedt Trainingpeaks ook een aantal handige hulpmiddelen voor atleten en coaches. Zo kun je bijvoorbeeld trainingsplannen maken, progressie volgen en doelen stellen. Ook kun je samenwerken met je coach en je prestaties delen met andere atleten. Een andere handige functie van Trainingpeaks is de integratie met vele fitness-apps en wearables, zoals GPS-horloges en hartslagbanden. Hierdoor kun je je trainingen automatisch bijhouden en synchroniseren met het platform. Dit bespaart tijd en maakt het proces een stuk eenvoudiger.

Wat is Inscyd? 

DE REVOLUTIE IN HET ANALYSEREN VAN SPORT PERFORMANCE EN OPTIMALISEREN VAN TRAININGEN
Vanaf nu is succes in wedstrijd- en duursport niet meer een kwestie van kans. Met de innovatieve software van INSCYD kun je nu net als professionele trainers en coaches jouw sporters testen en hun trainingen optimaliseren. Het mooiste is dat dit kan zonder extreem te investeringen in dure laboratorium producten.

INSCYD is dé sleutel tot het optimaliseren van sportprestaties in wielrennen, triatlon en hardlopen. De mogelijkheid om locatie onafhankelijk (remote) te testen, maakt het gemakkelijk om jouw sporters – ook in deze tijd – te blijven testen en coachen.  Dit wordt gedaan aan de hand van 4 pijlers. 

  • 1. DATA VERZAMELEN VAN SPORTERS

Met het flexibele protocol van INSCYD kun je data van veldtesten en labtesten met elkaar combineren en vergelijken. INSCYD verlaagt ook de tijdsinvestering per test, omdat maar een geringe hoeveelheid data gemeten hoeft te worden om toch een grote hoeveelheid fysieke gegevens te berekenen. Dit gebeurd onder andere met innovatie algoritmes.


  • 2. CREËER EEN METABOOL SPORTERS PROFIEL

De INSCYD sporttesten maken het mogelijk om duursport prestaties van sporters te analyseren en plannen. Dat kan door gebruik te maken van het metabole sportprestatie profiel. Hierin vind je naast standaard gegevens als VO2max ook de VLamax. INSCYD is de enige mogelijkheid om deze glycolytische waarde wetenschappelijk gevalideerd te kunnen meten.


  • 3. PRESTATIE VOORSPELLING

In het Virtuele Prestatie Centrum creëer je gemakkelijk een virtuele sporter waardoor je ziet wat het effect is van een bepaalde verbetering (bijvoorbeeld van VO2max). Daardoor maak je beslissingen over het trainingsschema op basis van data en maximale optimalisatie van het potentiaal van de sporter. Zo voorspel je toekomstige prestaties zeer nauwkeurig!


  • 4. CREËER BETERE TRAININGSSCHEMA'S

INSCYD toont alle belangrijke duursport metrics van een sporter in relatie tot intensiteit (bijvoorbeeld snelheid of vermogen). Hierdoor maak je gemakkelijk individuele trainingszones die gebaseerd zijn op daadwerkelijke fysiologische processen.


De kosten 

Basis. ( wekelijks of tweewekelijks afstemming met TrainingPeaks                  40 euro per maand

Volledig ( Basis + INSCYD testen )                                                                           70 euro per maand