Mijn naam is Berjan Bolks 

En dan komt voor mij direct het meeste ingewikkelde want hoe begin je een verhaal over jezelf? Het eerste (en misschien het makkelijkste) wat in mij opkomt is een betoog over de opleidingen die ik heb gedaan en de verschillende functies die ik heb uitgevoerd. Ik denk dat ik daar mijzelf  te kort mee doe vandaar dat ik het op een andere manier probeer vorm te geven.   


Mijn naam is Berjan Bolks en ik geloof dat het leven vol zit met obstakels waar wij als mens mee worden uitgedaagd.  Soms hoor ik nog wel eens dat de een meer uitgedaagd wordt dan de ander en dat het leven een bepaalde vorm van oneerlijkheid heeft.  Ondanks dat dit in de essentie zeker zo kan zijn, geloof ik ook dat obstakels ons uitdagen om te "groeien" en dat dit voor iedereen een andere betekenis heeft.   De een wil letterlijk meer groeien door spiergroei en wordt uitgedaagd door training te combineren met herstel terwijl de ander juist zich minder somber wil voelen en uitgedaagd wordt in de balans van het leven.  Wat de uitdaging ook is, ik geloof dat er een complexe interactie is tussen je lichaam, mentale welbevinden en je omgeving en dat deze factoren essentieel zijn in het aangaan van de uitdaging.   Vanuit mijn perspectief kan het dan niet zo zijn dat als je een doelstelling creëert, dat deze geïsoleerd is van de andere factoren.   Daarmee wil ik zeggen dat de doelstelling voor bijvoorbeeld het finishen van een Ironman Triathlon niet alleen een kwestie is van training.  Het is vooral een uitdaging om de balans te vinden in het herstel tussen je werk, je gezin, je slaap, je studie, je voeding en daarnaast de juiste training op het juiste moment.  Los van een aantal acute blessures, zie ik vooral mensen gedemotiveerd/gefrustreerd raken doordat trainingen niet meer lukken, verschillende aspecten van het leven het overnemen of extreme vermoeidheid ontstaat als gevolg van overtraining.  


 Dan komt natuurlijk de grote vraag "maar hoe dan?"  En daar richt ik mij op samen met degene die de uitdaging wil aan gaan.  Ik ben in mijn carrière tot nu toe zowel actief geweest binnen de geestelijke gezondheidszorg, de algemene gezondheidszorg en de sportwereld en vanuit deze kennis en ervaringen maak ik een vertaalslag tussen het lichaam, het mentale welbevinden en de haalbaarheid van de doelen.  Mensen die bij mij komen, kunnen er vanuit gaan dat ik met hen onderzoek wat het doel gaat worden, wat dit gaat inhouden voor hen als persoon en hoe ze een plan van aanpak kunnen maken.  De begeleiding die ik bied, is persoonlijk, oprecht en vol enthousiasme.  Ik zal er zijn om je te motiveren, je aan te moedigen en je te helpen naar de beste versie van jezelf te worden. 

 


Mijn opgedane kennis

2007 - 2012.        HBO Verpleegkunde 

2014 - 2016.        Post-HBO Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige   Team Stabilisatie en Persoonlijkheidsproblematiek in Almelo 

2019                    Triathlon Trainer Nederland     niveau 3 

2022                    NGS Sportmassage 

2021 - heden      College Sutherland opleiding Osteopathie 

2022 - 2023        Physical Performance Training 

2023                    Strength and Conditioning FC Barcelona Universitas

2023                    Strength and Conditioning Morpheus 

2023                    Inscyd Testing

2023                    accreditatie Leefstijlcoach Mijn ervaringen

2022 - Heden    Physical Performance Trainer                      Redux Sport 

2023 - 2024        Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige       Team Stabilisatie en Persoonlijkheidsproblematiek / Team IHT

2022 - 2023        Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige       Ministerie van Justitie

2018 - heden     Triathlon Trainer niveau 3                            Triathlon Club Twente 

2016 - 2022        Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige       Team Intensive Home Treatment  in Almelo